Hírlevél

E-mail:


2011. július 20., szerda

Lisztérzékenyeknek diétás receptek

Lisztérzékenyeknek diétás receptekk
Nyersanyagszükséglet egy főre: sárgarépa 50 gr, zöldborsó 20 gr, petrezselyemgyökér 10 gr, karfiol 20 gr, apróra vágott petrezselyemlevél 5 gr, tojás fél darab, Rama margarin 3 gr, kukoricadara 10 gr, vöröshagyma 5 gr, étolaj 20 gr, ebből kb. 7 gr szívódik fel, só
Zöldségropogós 
Készítése: a megtisztított és leöblített zöldségféléket gőzben vagy gyengén sózott vízben puhára főzzük. Amikor felpuhult, húsdarálón ledaráljuk vagy apró kockára vágva egy tálba tesszük. Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemlevéllel, reszelt vöröshagymával, margarinnal, majd hozzákeverjük a tojást és a kukoricadarát. Amikor a masszát már jól összedolgoztuk, vizes kézzel pogácsákat vagy ujjnyi hosszúságú rudacskákat formálunk belőle és a felmelegített olajban pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Finom natúrszelet
Nyersanyagszükséglet egy főre: sovány sertéshús 80 gr, tej 20 gr, fokhagyma fél gerezd, kukoricaliszt 10 gr, gomba 10 gr, tejföl 10 gr, füstölt sajt 5 gr, étolaj 5 gr, só, Piros Arany 1 mokkáskanállal, szerecsendió
Készítése: a lemosott sertéshúst legalább 1-2 óráig lefedve, hűtőben állni hagyjuk a péppé zúzott fokhagymás tejben. Majd kivesszük belőle, sózzuk és kukoricalisztben megforgatva az étolaj felével kikent teflonedényben hirtelen mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Ezután a kenőtollal a szelet mindkét oldalát megkenjük a maradék olajból, Piros Aranyból, szerecsendió-reszelékből készített ízesítővel és egy tűzálló tálba helyezzük. Meghintjük az apróra vágott gombával, reszelt sajttal és leöntjük a megmaradt olajjal összekevert tejföllel, ízesítjük egy kevés sóval és ráöntjük a pácolásnál megmaradt fokhagymás tejet is. Alufóliával lefedve sütőben szép pirosra sütjük.
 Csokis bomba
Nyersanyagszükséglet négy főre: gliadinmentes kenyér 300 gr, cukor 200 gr, Rama margarin 150 gr, darált dió 100 gr, baracklekvár 4 evőkanál, kakaópor 2 evőkanál, rumaroma 1 teáskanál
Készítése: a szárított gliadinmentes kenyeret diódarálón ledaráljuk. Hozzámorzsoljuk a Rama margarint, belekeverjük a cukrot és a lekvárt. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a darált diót, ízesítjük a rumaromával és jól összedolgozzuk. A másik felébe a kakaóport tesszük és ezt is jól összedolgozzuk. A felemás masszából vizes kézzel a fél-fél gombócokat összeillesztjük. A csokibomba igen mutatós és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: